Monarkihusen

126 hyreslägenheter på Kristineslätt i Falkenberg

Nu är uthyrningen av lägenheterna i gång

Vi har under året tagit emot intresseanmälningar och tilldelningen av lägenheterna sker i turordning från när vi fått in anmälningarna.

För er som ännu inte gjort någon intresseanmälan går det fortfarande bra att göra det. Vi fortsätter tilldelningen tills alla lägenheter är uthyrda.

Bästa läget med finaste utsikten över havet och stan
Granne med Skrea strand, i Falkenbergs attraktiva område nära havet, byggs just nu Falkenbergs nyaste bostadsområde. Bakom står Gekås som tillsammans med Skanska har utvecklat ljusa och trevliga hyresrätter med hög standard och havsutsikt. Under 2014 började Skanska arbetet med att skapa Monarkihusen. 2016 startades ett samarbete med Gekås för att utveckla hyreslägenheter med hyresnivåer som är nåbara för den bredare publiken.

Det tre husen på Monarkivägen blir 6, 7 och 8 våningar höga och totalt rör det sig om 126 lägenheter på 2 eller 3 rok i storlekarna ca 46-78 kvm. Preliminär inflyttning blir i juli, september och december 2018.

Läget
Tidigare kohagar och åkermark har under senaste årtionden förvandlats till de attraktiva stadsdelarna Hjortsberg och Kristineslätt. Den blandade bebyggelsen som vuxit upp strax innanför villakvarteren vid Skrea strand erbjuder mycket service, bra kommunikationer och fantastisk närhet till både stranden, naturen och den nya fotbollsarenan. Samtidigt går det enkelt att ta sig de 3 kilometerna in till Falkenbergs centrum, antingen till fots, med buss eller på cykel.

All information om Monarkihusen är preliminär och avvikelser kan förekomma.

Antal lägenheter: 126

Antal tvåor: 84

Antal treor: 42

Intresseanmälan

Jag är intresserad av en:

*Jag godkänner min intresseanmälan

Trivsamt med öppen planlösning
och inglasad balkong

De 126 lägenheterna i Monarkihusen är fördelade på 84 st tvåor på mellan ca 46 och 61 kvm och 42 st treor på ca 74 eller 78 kvm. Alla lägenheterna är ljusa och fräscha med öppna planlösningar som är tillgänglighetsanpassade. Tack vare att kök och vardagsrum går i ett, skapas större utrymme för social gemenskap och trivsel.

Materialvalen är ljusa, stilrena och på golven ligger ekparkett. Alla lägenheterna har en härlig inglasad balkong på ca 6 kvm. Vissa innerdörrar är skjutdörrar, vilket både sparar utrymme och skapar fler möjligheter för möbleringen. Trots likvärdig utformning har det lämnats stort utrymme för att kunna sätta en personlig prägel i varje lägenhet.  

Kök och badrum med full utrustning
Köket blir ljust och fräscht med bra arbetsytor och förvaringsutrymmen. Alla bekvämligheter finns på plats: kyl/frys, spis med glashäll och diskmaskin. Badrummet är stilrent helkaklat med duschhörna. Varje lägenhet får egen tvättmaskin och torktumlare. De mindre lägenheterna har istället en kombimaskin som innehåller båda finesserna.

Monarkihusens bekväma boende

Öppen planlösning

Skjutdörrar förenklar möblering

Ljus inredning och parkettgolv

Inglasad balkong

Fullt utrustat kök med diskmaskin

Tillgänglighetsanpassat

Cykelförråd

Markparkering

Förråd

Extra gemensam tvättstuga

Helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare eller kombimaskin

Monarkihusen blir 6, 7 och 8 våningar höga

Monarkihusen byggs på ett tidigare grönområde, en liten bit in på Ljungholmsvägens vänstra sida. Adressen blir Monarkivägen 1, 2 och 3. Det blir tre punkthus som stegrar sig i höjd. Nr 1 byggs i 6 våningar med 36 lägenheter, nr 2 byggs i 7 våningar med 42 lägenheter och nr 3 byggs i 8 våningar med 48 lägenheter.

De tre husen ger ett modernt intryck där varje huskropp är format som ett H med entrén i centrum. Det är luftigt mellan husen och fasaden kläs med gult schatterat vackert tegel. De inglasade balkongerna till varje lägenhet som sticker ut från huskroppen skapar en modern attityd.  

Innanför den ljusa entrén välkomnar en öppen yta med postboxar. I källaren finns förråd till alla lägenheterna. I mitthuset finns även en extra tvättstuga för gemensamt bruk.

Varje hus får ett eget miljöhus, invändigt cykelförråd och utvändig cykelparkering under skärmtak och reserverad markparkering att hyra. Tack vare att parkeringarna placeras lättillgängligt vid varje hus öppnar det upp avståndet mellan byggnaderna. Eftersom husen ligger granne med allmänna grönytor har vi valt att satsa på en nära bekvämlighet till parkeringen. Självklart kommer här även finnas plats för besöksparkering.

De tre Monarkihusen innehåller totalt 126 lägenheter

2 rum och kök på 46 kvm

21 st

2 rum och kök på 47 kvm

21 st

2 rum och kök på 58 kvm

21 st

2 rum och kök på 61 kvm

21 st

3 rum och kök på 74 kvm

21 st

3 rum och kök på 78 kvm

21 st

Preliminär inflyttning:

 

Monarkivägen nr 1, 36 lägenheter:

juni 2018

Monarkivägen nr 2, 42 lägenheter:

oktober 2018

Monarkivägen nr 3, 48 lägenheter:

januari 2019

Kristineslätt – ett av Falkenbergs finaste lägen

Omgivningarna på Kristineslätt, granne med Skrea strand, tillhör de finaste i Falkenberg. Den mixade bebyggelsen skapar en naturlig åldersmix och ett levande område. Närheten till både havet och centrum erbjuder en livskvalitet utöver det vanliga.

Från Monarkihusen är det bara ett par hundra meter till Hjortsbergs centrum. Ett viktigt stadsdelscentrum som servar alla söder om Ätran, inklusive de två närliggande campingplatserna. Utbudet i Hjortsbergs centrum är därför både stort och stabilt. Här ligger bland annat apotek, skoaffär, färgaffär, bensinmack, servicebutik, pizzeria, restaurang, blomsteraffär och bageri/konditori med caféservering. Alldeles intill ligger också den välsorterade Ica Supermarket Skrea strand med fantastisk delikatessdisk.

Hjortsbergsskolan erbjuder undervisning för barn upp till och med årskurs 6 medan förskolorna tar hand om de mindre barnen. Flera av stadsbussarnas linjer stannar här och fina cykelstråk leder ner till stranden, in till centrum eller till nya Falcon Alkoholfri Arena och ishallen.

Monarkihusen ligger

Nära busshållplats

200 meter från Hjortsbergs centrum och livsmedel

850 meter från stranden

1 km från Klitterbadet

500 m från Falcon Alkoholfria Arena och Ishallen

3 km från Falkenbergs centrum

Ca 5 km från tågstationen

Med fantastisk utsikt över hav, stad och land

Lägenheterna finns i sex olika storlekar

De sex planlösningarna nedan är exempel på storleksversioner av lägenheterna. Avvikelser kan förekomma.

Marknadsmässiga hyror
Hyrorna för lägenheterna i Monarkihusen ligger på en marknadsmässig nivå. Här kan du se de olika hyrorna för de olika lägenheterna i de olika husen. 
Se hyror

2 rok 46 kvm

2 rok 47 kvm

2 rok 58 kvm

2 rok 61 kvm

3 rok 74 kvm

3 rok 78 kvm

Om Skanska i Sverige

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler. I Sverige har företaget cirka 9 600 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2016 till cirka 32 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2016 cirka 2 600 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.

Om Gekås

Gekås vill erbjuda lägenheter till alla. Hyreslägenheter behövs i en växande kommun där bostadsrätter och äganderätter har stor marknad.

Gekås vill erbjuda sina hyresgäster ett bra och enkelt boende med livskvalitet och god standard.

Riksbyggen är en av Sveriges
största fastighetsförvaltare

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggen skapar attraktiva och hållbara boenden för alla.

Bostäder för alla
Riksbyggen har idag 264 kontor och verksamhet på mer än 400 orter över hela landet. Sammantaget förvaltar vi 176 000 bostadsrätter i 2 730 bostadsrättsföreningar. Samtidigt förvaltar vi nästan 100 000 hyreslägenheter i många kommuner runt om i Sverige. Tillsammans med 20 000 förtroendevalda och 2 300 anställda arbetar vi för att tillgodose behovet på bostadsmarknaden.

Kontakt


Nina Johansson

Tel: 076-11 93 591
Epost: nina.johansson@riksbyggen.se